Hva leter du etter?

Jose’s Taco & Quesadilla Bar feirer 1 år på Vulkan!

I enden av Vulkantrappen, på hjørnet vis-a-vis Mathallen finner du et lite stykke Mexico! Jose’s Taco og Quesadilla Bar har nå servert meksikansk mat og klassisk tex-mex til sultne Vulkan-gjester i ett år, og flere skal det bli!

Hos Jose’s Taco & Quesadilla Bar får du servert quesadillas, nachos og tacos med godt drikke som øl og vin (og kanskje litt tequila) som passer til maten.  Maten er enkel og uten for mye «dill dall», men som den skal være – meksikansk – laget av eier og kokk Jose Standal Ambriz fra Mexico.

Jose eier og driver restauranten sammen med sin partner Torgeir Ambriz Standal. I 2005 sa begge to opp sine daværende jobber for å starte på deres felles drøm – åpne egen restaurant. Torgeir, som har arbeidsbakgrunn innen økonomi, fikk hovedansvar for det administrative, og kokken Jose skulle naturlig nok ta seg av kjøkkenet. Etter flere år med research og planlegging – og noen stopp på veien – ble drømmen realisert i oktober 2017 da de åpnet dørene til Jose’s Taco & Quesadilla Bar på Vulkan.

» Vi visste at vi ville starte restaurant, men hvor skulle vi begynne? Jeg tok en tur i Mathallen for å få litt inspirasjon, og likte stedet og Vulkanområdet veldig godt. Jeg sendte da en mail til daglig leder i Mathallen og forhørte meg angående lokaler. Jeg fikk raskt svar om at dette var veldig interessant. Vi fikk kort tid etterpå flytte inn i et lokale rett over gaten for Mathallen, og da var vi i gang!» – Torgeir

I starten ønsket Torgeir og Jose å drive et sted som var både cafe og restaurant, men etter et år i drift har de skjønt at det er restaurant-menyen folk vil ha. Meksikansk mat og tex-mex har blitt en stor trend i Oslo, en trend som ser ut til å ha kommet for å bli. De første månedene hadde restauranten knapt kapasitet til å servere besøkende gjester på grunn av voldsom respons via Foodora. Nå har de gått fra å bare være to ansatte (Torgeir og Jose) til syv ansatte, og etterspørselen blir dermed enklere å håndtere. Dette gjør at de også har inngått et samarbeid med sin nærmeste nabo Mathallen, hvor de selger mat inne på «Torget» én gang i måneden. Dette til stor glede for Mathallens gjester. Jose’s er i dag fortsatt svært populære på Foodora, og gutta – som også er veldig opptatt av miljøet, skjønte at de måtte gjøre noen endringer.

«Det gikk så mye plastbestikk, så vi byttet til trebestikk. Vi ba også Foodora legge inn en funksjon på bestillingen slik at kunden må huke av på om de ønsker bestikk. På den måten kunne vi begrense mengden. Vi har også papirsugerør, og målet er at innpakningen også blir plastfri. Det er selvfølgelig en dyrere løsning for oss, men vi håper at plastbestikk og innpakninger vil bli forbudt i bransjen snart, slik at alle må velge samme løsning» – Torgeir

Tacoen de serverer er autentisk meksikansk, laget på Jose’s egne krydderblandinger og servert med hjemmelaget salsa og guacamole. Quesadillaen er mer tex-mex-stil, slik nordmenn liker det, og bestselgeren er kyllingquesadilla – noe som ergrer Jose litt.

«Han synes vi nordmenn er litt kjedelige som bare vil ha kylling. Vi har så mye annet godt kjøtt, og en kjempegod vegetarvariant. Vi håper selvfølgelig folk vil teste ut andre ting på menyen og. Nordmenn er veldig glad i kjøtt, men vi kunne tenke oss å innføre flere vegetarretter og kanskje til og med ha en «kjøttfri dag» i uken.» – Torgeir

Torgeir og Jose har flere planer for fremtiden. Begge er enige om at første året har vært tøft, som forventet, men de har overlevd med god margin. Neste mål er å utvide kjøkkenet slik at de også kan rette seg inn mot catering-markedet. De har også planer om å utvide menyen. Men akkurat nå koser de seg med å feire 1 år som serveringssted her på Vulkan.