Hva leter du etter?

Winterguests

Det meste er annerledes når Winterguests nå presenterer siste del av sin Amerika-trilogi

Hovedscenen på Dansens Hus blir knapt gjenkjennbar, tre live musikere på scenen, en kompleks og overraskende scenografi, dans, teater – alt helt nytt med ett unntak: USA. Det handler fremdeles om dette myteomspunne landet i vest. Uendelig fascinerende og fullt av motsetninger. Amerika-trilogien er utviklet gjennom reiser, opphold og workshops ved blant annet legendariske Robert Wilsons Watermill Center på Long Island og New York Theatre Workshop.

Gjennom et lappeteppe av personlige historier skapes et intrikat og mangfoldig bilde av USA, ikke uten humor og ironi, men alltid med stor varme og en evig undring over hvordan verdens eneste supermakt er blitt som den er blitt. Akkurat nå kanskje en større gåte enn noensinne.

Alan Lucien Øyen er sammen med medforfatter Andrew Wale  den kunstneriske drivkraften bak Winterguests. Han har nylig fått et prestisjetungt koreografioppdrag for Thanztheater Wuppertal Pina Bausch i 2018. Dette illustrerer med all mulig tydelighet at Øyen er en av landets aller fremste om mest interessante koreografer i dag. Han markerer seg samtidig stadig som teaterregissør, sist med suksessoppsetningen av Lars Noréns Som lauvet i Vallombrosa, på Det Norske Teatret i vinter.