Hva leter du etter?

Winemakers dinner // NON DOS // Carussin // Alta Alella

Winemakers dinner Hitchhiker

Denne tirsdagen inviterer NON DOS to produsenter til Hitchhiker: Luca fra Carussin og Laura fra Alta Alella.
De vil servere vin, snakke med gjestene og gi de en innføring i sin drift og filosofi.

– Kjøkkenet lager 5 retter meny som passer til vinenene
– Produsentene serverer 4 glass vin til maten
– 795,- for 5 retter og 4 glass vin
– Merk bookingen din med «winemakers dinner»

Book bord her

Carussin
Carussin er en liten familiedrevet vingård som ligger i San Marzano Oliveto i Asti, Piemonte. Her kultiverer familien 26 hektar med vinmark på biodynamisk vis. Mor Bruna steller de 10 eslene på gården, far Luigi tar seg av det administrative og sønnene Luca og Matteo lager vinene. Luca brygger i tillegg øl, mens Matteo har åpnet pub i vinkjelleren.

I dag driver Bruna Carussin sammen med mannen Luigi Garberoglio og sønnene Luca og Matteo. Gården har jobbet etter biodynamiske prinsipper i over 15 år, og tillegg til vinplanter dyrker de også frukt og grønnsaker. Vinmarkene er primært plantet med Barbera og Moscato, og Carussin produserer i dag rundt 110 000 flasker vin.

Alta Alella
Alta Alella eies og drives av Josep Maria Pujol­-Busquets og hans kone Cristina Guillen, og omfatter i dag rundt 50 hektar med vinmark. Deres vinprosjekt startet i 1988, da de kjøpte den gamle vingården Can Genis som ligger mellom byene Alella og Tiana, nord for Barcelona. Eiendommen ble sertifisert økologisk fra starten av – og ugressmidler, plantevernmidler eller insektmidler har aldri vært i bruk.

Vinmarkene ligger kun to kilometer fra Middelhavet, og er plantet i skråninger og terrasser som ligger mellom 150 og 300 meter over havet. 30% av vinmarkene er plantet med Pansa Blanca (Xarel–lo). Vinmarkene er plantet i såkalt Saulo­-jord, som i stor grad er med på å forme Alta Alella­-vinenes personlighet. Saulo­-jorden er sur og sandholdig med mye kalk, lite organisk materiale og naturlig god drenering.