Hva leter du etter?

Winemakers Dinner med Gabriel Meffre

BAR Vulkan får besøk fra Rhône-dalen av Anthony Taylor og produsenten Gabriel Meffre.

De duker opp med en 8-retters middag på 4 serveringer med 6 viner, samt aperitiff ved ankomst. Det er begrensede antall plasser, så her må man melde seg på raskt!

Pris:
895,- pr kuvert
Påmelding:
micaela@barsocialeating.no
Tlf: 940 08 182

Vinene fra Gabriel Meffre:

Costières de Nîmes Rosé Château Grand Escalion 2016
Côtes du Rhône St Vincent White 2017
Cairanne St Jean White
Côtes du Rhône Red St Vincent 2016
Crozes Hermitage St Pierre 2015
Châteauneuf du Pape St Théodoric 2014

Litt om produsenten:

Gabriel Meffre ble etablert i 1936 som et lite, familieeid vinhus på 10 ha. Vinhuset er kjent for sin kreativitet, innovasjon og kvalitet, og i dag produserer de også anerkjente viner fra Syd Rhône, Provence og Languedoc.

Hovedsetet ligger i Gigondas, hvor Gabriel Meffre også eier og produserer vin på det kjente Domaine de Longue Toque. Vinhuset har dyktige vinmakere med både økologiske og biodynamiske visjoner. Her har Gabriel Meffre også langsiktige og sterke bånd til vinbøndene og dermed gode kilder til kvalitetsdruer.
Châteauneuf-du-Pape ligger i sørlige delen av Rhône, og vinene herfra er de mest berømte i Sør-Rhône. Arealet er lite, kun et område på 15×8 km -drøyt 3000 ha. Jordsmonnet i Châteauneuf-du-Pape er spesielt, det er stor variasjon og dekket av erodert stein (galets). Disse varmes opp om dagen og avgir varme om natten, noe som hjelper til med modningen.Regelverk tillater hele 13 forskjellige drusorter (8 blå og 5 grønne) og dette medvirker til en stor variasjon i uttrykket og stilen på vinene.

Topprodusentene lager også en del hvitvin som er ment å tåle en del år i kjelleren, men sett i et internasjonalt perspektiv er det de røde som gjør dette AOC’et til et av Frankrikes mest spennende. Byen Châteauneuf-du-Pape fungerte som sommerresidens på 1300-tallet for pave Johannes XXII, som da holdt til i Avignon