Hva leter du etter?

Vinkurs med Gérard Bertrand

VINKURS MED GÉRARD BERTRAND

Velkommen til en spennende kveld på Mathallen med Gérard Bertrand.  

Påmelding klikk her

Gérard Bertrand er vindyrker og vingårdseier i Syd-Frankrike. Han bor selv med sin familie på vingården Cigalus i Languedoc-Rousillion og eier 11 eiendommer i området. I 2012 ble han kåret til «Winemaker of the year». Lær mer om økologisk og biodynamisk vinproduksjon av en av pioneerene på feltet i løpet av dette kurset.

Tidligere var Syd-Frankrike kjent som et område for masseproduksjon av vin av lavere kvalitet, som gjerne ble solgt i bulk. Sånn er det ikke lenger. I 1988 startet første runde med «Vine pull schemes», en storslått kampanje for å «balansere» tilbud og etterspørsel i EU-landene hva gjaldt vinproduksjon, og fokus på å heve kvaliteten på vinen som ble produsert. Gérard Bertrand er en av produsentene som har satt viner av høy kvalitet på kartet.

Gérard Bertrand er en tidligere rugbystjerne som tok over familiens vingård da hans far døde i en ulykke i 1987. I 2012 ble Gérard kåret til Red Winemaker of the Year av the International Wine Challenge. Han er oppvokst i området og var med på sin første innhøsting som 10-åring på familiens vingård. Av dem som kjenner han betegnes han som en dyktig forretningsmann som evner å lage kvalitetsvin samtidig som han er ydmyk og jovial. Gjennom en bred portefølje av vin viser han hvilken utrolig bredde av gode appellasjoner som finnes i Languedoc-Rousillon. Gérard Bertrands vinmarker på Domaine de Cigalus er biodynamisk sertifisert siden 2002 og åtte av gårdene drives allerede økologisk, de resterende er på vei mot økologisk sertifisering. I 2020 blir alle vinmarkene til Gerard Bertrand økologisk sertifisert.

Gérard Bertrand er en vinprodusent som virkelig tar innover seg viktigheten av å tenke bærekraftig produksjon i hele prosessen fra vinplante til ferdig vin. Unikt med Gérard Bertrands viner er også det brede spekter av vinstiler, fra sin Reserve Special serie som er svært konkurransedyktig på pris samtidig som kvaliteten er veldig bra, til enkeltvinmarks-viner av høy kvalitet med lagringspotensiale og preg av sitt voksested.

Kurset inkluderer:
Mer info kommer

Oppmøte: 16:45
Kursstart kl: 17.00
Sted: Kulinarisk Akademi Mathallen
Vulkan 5, 0178 Oslo
(2 etasjen, Mathallen Oslo)
Priser per person: 495,- ink mva
Antall: 12-30 personer

Pris: 495,-

Slik finner du fram til Mathallen

Sted: Kulinarisk Akademi Mathallen
Vulkan 5, 0178 Oslo
(2. etasje i Oslos Mathall)

Mathallens Vinklubb logo 2