Hva leter du etter?

Tuba Tuba avslutningskonsert

En æra er forbi. En Hemmelig Klubb er stengt og en kasse med gravøl er bestilt. Etter 10 år som band legger Tuba Tuba instrumentene, konfettien og Vm98-draktene på hylla. Men en ting skal være sikkert: dette gjør de ikke uten å lage tidenes fest!

Det er ingen tvil om at det er som live-band Tuba Tuba har gjort størst inntrykk. Med uhyre dyktige musikere, ofte et tosifra antall folk på scenen, blåsere og perkusjonister, kilovis av konfetti, energiske coverlåter og lekne improvisasjoner, har Tuba Tuba etablert seg som en av de morsomste, gærneste og beste scene-attraksjonene i landet. Når de nå skal gå ut med et siste smell skal de også gjøre det høyere og bedre enn noensinne. Det blir svett, dansbart, krydret med overraskelser, gjesteartister og blåserekke, disko, funk og pur spilleglede. Det blir vemodig og trist å ta farvel, men også enormt gøy å feire 10 fantastiske år med alle de som har fulgt bandet opp gjennom. Vi kan love en festkveld. Håper du vil være med!

For litt mer historie overlater vi ordet til bandets biograf Kåre Knix:

30. August 2008 spilte Tuba Tuba sin første konsert noensinne. Sangtekstene var direkte hentet fra pensumbøkene i Norsk og Naturfag, bekledningen var så fargerik og smakløs som bare 17 år gamle musikklinje-elever kan finne på å gå i, og selv om publikum ikke talte mer enn knappe 15 stykker og befant seg ca. 10 meter fra scenekanten, lagde bandet en slags «stadionkonsert» fra absurd-land. Med kilovis av konfetti, umotivert utdeling av frukt, velting av trommesett, publikum opp på scenen, band ned i publikum og et avslutningsnummer med en dertilhørende James Brown-parodi med Amerikansk flagg som kappe, ble de det morsomste – og for noen det mest irriterende – bandet den dagen. Mye skulle selvsagt skje med Tuba Tuba de neste ti årene, kanskje særlig musikalsk, men humoren og det overdimensjonerte showet med konfetti og sprøe påfunn  skulle bestå.

Dette, kombinert med å være et uhyre tight band av dyktige musikere, gjorde Tuba Tuba til en live-favoritt rundt omrking i student-Norge. De fylte Kvarteret i Bergen og Samfundet i Trondheim, løftet taket i Førde, Tromsø, Røros, Kristiansand og alle andre steder med enn touch av bystatus. De vartet opp til allsang med Paul Simons «You Can call me Al» i en 10 minutter-lang versjon i Volda, barberte hodet til tromissen under en trommesolo i Trøndelag og delte ut kneipbrød til publikum når de huska å kjøpe det. Låtene «Hemmelig Klubb» og «Inni Planeten» ble lista på P3 og bidro til at Tuba Tuba etter hvert fikk seg en lojal fanskare. Musikalsk vekslet de mellom disko og lett psykedelisk indiepopmusikk. Med albumet «Ingen Konfrontasjoner» introduserte de også mørkere, rytmisk kompliserte og mer eksperimentelle elementer til musikken sin.

Når de nå takker for seg, er det som et band som har utforska en drøss av sjangre, lyder og rytmer. Det er som et liveband som alltid har lagd et helvetes show og som et band som alltid har lagt vekt på å ha det gøy. Minnene og turné-anekdotene vil nok leve i mange år fremover.