Hva leter du etter?

TRANG FØDSEL

17. mars fyller vi Vulkan Arena med slagere og allsang når Trang Fødsel står på scenen! Klar for «Kursiv», «Drømmedame» og «Fredag»? Som en deilig oppvarming får du nyte vokalist Hans Petter Aaserud som en av hedersgjestene i TV2s «Hver gang vi møtes», hver lørdag frem til konsert – med premiere i morgen!

Det norske popbandet Trang Fødsel ble dannet i Bergen i 1992 av musikkstudentene Hans Petter Aaserud og Jørund Fluge Samuelsen. I 1996 samlet Trang Fødsel seg i studio for første gang og flere sanger fra «Bare barnet» ble spilt inn på det nye albumet «Hybel». Plata solgte til sammen omtrent 65 000 eksemplarer og bandet ble nominert til Spellemann for Årets låt med «Kursiv» i 1997.

I 1998 ble bandets tredje album «Feber» lansert. Året etter kom albumet «Damp». Bandmedlemmene jobbet videre innen musikk, og etter noen utskiftninger slo den opprinnelige trioen Aaserud, Samuelsen og Gjersvik seg sammen igjen i 2003, og det ble gjenforeningskonserter landet rundt.

I 2005 ble albumet «De aller beste» en av årets storselgere, og Trang Fødsel begynte å ta spillejobber igjen. I 2010 ga Samuelsen seg for godt under arbeidet med nytt album. Hans Petter Aaserud valgte å fortsette alene med ny besetning, og ga ut albumet «Ryktet» i 2011.

Nå er Trang Fødsel klar for Vulkan Arena – ja, livet det er helt ålreit.