Hva leter du etter?

Sweden

SWEDEN er lyden av Østfold 2016. Av grensehandel og pressa pol-kvoter. Av tigerskott og dundersalt. Av tjukke l’er og tynne slips. Av togpendling over østfoldsteppene. Av pålandsvind og 18 grader på Foten. Sweden er lyden av Christian Spro og Fredrik Gretlands melodiøse, gitardrevne poplåter.

Bandet får deg til å synge ukontrollert med på refrengene du ikke helt kan, til å dele ut overivrige «man hugs» til naboen i baren og til å endelig ville plukke opp skateboardet igjen.

Kjernen i SWEDEN er Christian Spro (Doopy, Beezewax, Palermo) og Fredrik Gretland (The Cumshots, Tennessee Beats, Datsun), og sammen med et påheng av kompiser har de laget et album med fengende låter, store refrenger og følelsen av å henge med kompiser på andre siden av grensa.

Bandet lengter tilbake til 90-tallet da de lånte pappas bil og dro til Svinesund for å kjøpe lösgodis og sigaretter. Til dagene de hørte på Popsicle og drømte om å komme inn på SoWhat! SWEDEN har pakket nittitallsnostalgien i catchy og umiddelbare popmelodier med en god dose melankoli på toppen. Men ikke tro at det blir klissete av den grunn.

Låter på albumene Under the Sycamore Tree (2012) og Sixes and Sevens (2013) har sikret yatzy i 5’ere, plass på all verdens årsbeste-lister, og singlene «Tomorrow Calling», «Hey C’mon» og «Pretending on the Weekends» ble listet på P3, og de har holdt konserter på studentkroer, rockeklubber og landets største festivaler.

Nå har bandet sluppet sitt tredje album. Første single ble sluppet i januar, og resten av albumet Oh Dusty kom 8. april 2016, med gode anmeldelser:

”Norske kraftpopkonger”. Vårt Land 19. mai 2016.

”Superfengende låter fra Øya-aktuelt Østfold-band.”

Terningkast 5. Dagbladet 29. april 2016.

Fredriksstad Blad – Power-pop av beste merke. Igjen

Terningkast 5. Fredrikstad Blad

Oh, Dusty ble spilt inn i Ocean Sound Recordings på Giske, av Magnus Lindberg, og i Asyl1 i Stockholm, av Pär Wiksten (The Wannadies).

Varm opp med et par låter:

Hey C’mon

Tomorrow Calling

Da gjenstår det bare å glede seg!