Hva leter du etter?

Pietro besøker Via Italia

Pietro

Via Italia i Mathallen får besøk av italienske Pietro

Italienske Pietro kommer til Oslo, nærmere bestemt Via Italia Mathallen, første helgen i desember. Pietro driver gården Serpepe sammen med Sandy, og deres griser er berømte over hele Italia. Det er fra denne gården Via Italia kjøper inn alt de har å by på av skinke og salami. Fredag 1. desember og lørdag 2. desember besøker Pietro sine gode venner i Mathallen for å lage mat og snakke om kjøttet deres. Så ønsker du å hilse på en ekte italiensk grisebonde i verdensklasse bør du tar turen til Mathallen en av disse dagene.

Om gården Serpepe og griserasen Cinta Senese

Serpepes griser er berømte i hele Italia, mye takket være deres pancetta som ble kåret til Italias beste økologiske pancetti i 2011. Grisene er av rasen Cinta Senese som er en av Italias «urgriser», avlet i århundrer i Toscana og Lazio. Grisene lever et harmonisk og «fritt» liv på et stort område som består av eikeskog og åpent terreng. Foret består av gårdens egen økologiske produksjon av mais, kikerter, bygg- og speltgryn. De lever til de er ca 16-20 mnd, og spiser kun gårdens egne økologiske produkter pluss litt av jorden som inneholder viktige mineraler. Fettet hos disse grisene inneholder like mye omega 3 som i fisk. Kjøttproduktene har videre lang modningstid med minimum 18 måneder hos det lokale slakteriet. Alle produktene er uten melk og gluten.

Pietros meny denne helgen

Fredag og lørdag får du også teste ut noen nye retter hos Via Italia – laget av Pietro selv. Han vil blant annet lage speketallerken med deres berømte kjøttprodukter, og introdusere nye pastaretter. Pietro er en italiener i ordets rette forstand – og bør oppleves!

Velkommen til ekstra god italiensk stemning hos Via Italia 1. og 2. desember!

Spekemattallerken fra Via Italia