Hva leter du etter?

OLE BØRUD

Ole Børud til Vulkan Arena i Oslo 9. februar med ny plate under armen!

Ole Børud, aktuell i Stjernekamp på NRK1 og med ny plate, har vært profesjonell musiker siden han var 16 år. Han har i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene blir mer forståelig om man ser på bakgrunnen til hans. Først i familiens egne band, deretter noen år som metalmusiker – ikke minst i gruppen Extol, som skapte engasjement verden over med sitt crowdfundede comeback i 2013. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere, med samarbeid med artister som Torun Eriksen, Sofian og Oslo Gospel Choir, for ikke å snakke om hans bidrag til «Fly Away» (2009) – et internasjonalt tributealbum til David Foster, hvor Børud sto «skulder mot skulder» med bidragsytere som Bill Champlin og Mike Landau.

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs vestkystpop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers) har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans. Men pussig nok ser få av disse ut til å ha registrert at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk.

Tredje albumet til Børud, «Stepping Up», tar opp tråden der «Keep  Movin» (2011) slapp den sist. Låter som tittelkuttet  eller «Driving» er skolebokeksempler på sømløs låtskriving i Becker/Fagen-tradisjonen. Samtidig som de organiske riffene fra Børud og hans band om mulig er enda mer presise denne runden – vis oss det europeiske funkbandet som kan konkurrere med en groove som «Turn  Me  Around». All musikk på albumet er skrevet, arrangert og produsert av Børud selv, og mikset av Ruben Dalen (som også befinner seg bak trommesettet).

Med nytt album under armen, kan vi denne vinteren se frem til Ole Børud med band (og hornseksjon!) på klubbscener landet rundt. Med ferskt materiale, og kanskje ENDA litt mer spilleglede enn vanlig?