Hva leter du etter?

LARS KOLBERG & BANDITTENE

Liker du Buck Owens, Waylon Jennings eller Stein Ove Berg, eller har du bare sansen for ekte, gammeldags country på norsk, er Lars Kolberg & Bandittene bandet for deg.

Lars Kolberg er en av Oslos mest hardbarka countrymusikere. En uslepen diamant, røff i kantene etter hardt levd liv, men på innsiden av musikken hans finnes glimrende hverdagspoesi og countrymusikk ulik noe annen i dette landet.

Lars Kolberg er ekte vare. Han synger om håpløs kjærlighet, mislykka nachspiel, brutte løfter og eksistensielle kriser som bare en som har kjent det på kroppen selv kan. Bland dette med en dyp kjærlighet for countrymusikkens røtter, en dæsj oslovisemisère og sterk meloditeft, og du nærmer deg. Innimellom er det også litt håp å spore.

Kolberg tok ikke fram gitaren før sangene tvang seg fram i ham da han fylte 35. Før det dominerte korps, familieliv og PHDen i økonomi livets hans. En skilsmisse og en havarert doktorgrad endret dette for alltid. Kolbergs reise fra bibel til Buck Owens står ikke særlig tilbake for countryens forfedre, men tekstene er på norsk og reisen gikk langs Gjøvikbanen, over Hadeland til Oslo.

Platene hans er selvfinansierte, gitt ut på egen label og er spilt inn i Nashville og London. I vinter slapp han singelen «Fengsel/Stille fra balkongen» som ble a-lista på NRK Hedmark og Oppland. I anmeldelsen av debutplata, «Sanger er som folk», mente NRK P1 at dette aldri hadde blitt gjort før på norsk. Nå skriver Kolberg på oppfølgeren, «Sort Blod».

Med seg på scenen har Kolberg fire samspilte og dyktige musikere. Bandittene består av jazzgitaristene Svein Anderson og Åsmund Løvland Solberg på henholdsvis elgitar og pedal steel. Christian Matheson spiller trommer og Henning Meyer Petersen bass. Sammen gir de Kolberg en god blanding av kløktig finesse og et trygt, tungt komp.

Pokalen 15 september er stedet! Du kan glede deg til sanger som «Bare et glass», «Ikke mye Honky Tonk å få», «Toget til Jaren», «Liker deg så godt når jeg et full» og «Cowboy fra Toten».