Hva leter du etter?

Kulinarisk take-over

Hold av dagene 18.-20. august hvis du er lysten på masse deilig mat og gode tips. Da tar nemlig Kulinarisk Akademi over Mathallen.
Det blir smaking av drikke og mat, og lynkurs og underholdende kokkelering.

Program: 

FREDAG 18. AUG: VIN I FOKUS

Kl. 17.15-17.45: Ost og vin på MaPoule. 30 min, to oster og to glass vin.

Kl. 18.00-18.15: Vinsmaking på Torget. Kjøp hvilken vin du vil og bli med på lynkurs.

Kl. 18.30-19.00: Ost og vin på MaPoule. 30 min, to oster og to glass vin.

Kl. 19.10-19.30: Kunnskapsquiz med blindsmaking. Vi oppfordrer alle vinglad amatører til å delta!

Kl. 19.45-20.00: Vinsmaking på Torget. Kjøp hvilken vin du vil og bli med på lynkurs.

Kl. 20.15-20.30: Vinsmaking på Torget. Kjøp hvilken vin du vil og bli med på lynkurs.

LØRDAG 19. AUGUST: FOKUS PÅ TEKNIKKER OG DEMONSTRASJONER

Kl. 10.30-11.30: Kokkekurs i teknikker. Fokus på teknikker og demonstrasjon- mini kurs i teknikk fra Kok & Stek.

  • Blanchering-grønn mix med beurre monte
  • Pannesteking- entrecote og piggvar
  • Sous vide-høyrygg og hollandaise
  • Ovnsteking -fjellørret og saltbakt selleri

Kl. 11.30-12.00: Grillkurs ute. Grillet purre med ramsløkmajones og vellagret ost /grillet hjertesalat med røkt smør og sprø løk/grillet løkkopper med sherry vinaigrette.

Vulkan Fisk og Annis Pølsemakeri selger grillet kjøtt og fisk.

Kl. 12.00-13.00: Kokkekurs i teknikker. Fokus på teknikker og demonstrasjon- mini kurs i teknikk fra Kok & Stek.

  • Blanchering-grønn mix med beurre monte
  • Pannesteking- entrecote og piggvar
  • Sous vide-høyrygg og hollandaise
  • Ovnsteking -fjellørret og saltbakt selleri

Kl. 13.00-13.30: Grillkurs ute. Grillet purre med ramsløkmajones og vellagret ost /grillet hjertesalat med røkt smør og sprø løk/grillet løkkopper med sherry vinaigrette.

Vulkan Fisk og Annis Pølsemakeri selger grillet kjøtt og fisk.

Kl. 14.00-15.30: Kokkekamp på Torget. Fire lag konkurrerer. Kokker fra Kulinarisk Akademi demonstrerer teknikker lagene kan bruke, lagene får utdelt «mystery basket» med råvarer og må levere en rett på 30 min.

SØNDAG 20. AUGUST: AKTIVITETER FOR HELE FAMILIEN

Kl. 10.00-12.00: Søndagsfrokost på Torget. Kr. 75,- per person – førstemann til mølla ?

Kl. 12.00-13.00: Kurs for barn og voksen: To generasjoner. Barn med voksen får lære å lage fiskenuggets.

Kl. 12.00-13.00: Konkurranser for barn på Torget. Smaksprøver med bind for øynene.

Kl. 12.00-13.00: Salg av is