Hva leter du etter?

Joey Badass

Brooklyn-rapperen Joey Bada$$ har blitt kalt framtiden til New York-hip hop. Nå er han aktuell med andrealbumet «ALL-AMERIKKKAN BADA$$», og 16. november kan du oppleve ordkunstneren live på Vulkan Arena!

Joey har selv beskrevet sitt nye samfunnsengasjerte album som «timely and timeless». På «ALL-AMERIKKKAN BADA$$» beveger han seg i et mer melodisk landskap, og har med gjester som ScHoolboy Q, Styles P, Chronixx og J. Cole. Dagbladet triller en femmer på terningen og skriver at «Joey Bada$$ åpner et nytt karrierekapittel».

Jo-Vaughn Virginie Scott, som han egentlig heter, slapp sin første mixtape «1999» i 2012. Den ble hyllet av både kritikere og publikum, og fulgt opp kort tid etter av «Rejex» og «Summer Knights». Det var derfor knyttet høye forventninger til hans debutalbum «B4.DA.$$ », som kom i 2015, og det endte opp som det bestselgende hip hop- og uavhengige albumet i USA uken det ble utgitt. Joey har også fått mye oppmerksomhet for sin rolle i TV-serien «Mr. Robot».

Grunnleggerne av hiphopkollektivet Pro Era har en ærlig og original stil, «the perfect combination of classic New York hip hop rhymes and smoothed out beats» (Hotnewhiphop). Han har selv uttalt at Jay Z, Biggie and MF Doom er hans favoritt rappere, men har tidligere blitt sammenlignet med Nas fra «Illmatic»-perioden.

Joey Bada$$ imponerte under sine opptredener på Øyafestivalen og Slottsfjell, så nå er det bare å glede seg til en kveld med golden era-nostalgi på Vulkan i november!