Hva leter du etter?

Hofesh Shechter Company

Grand Finale, 24.–26. november

Hofesh Shechters kunst er en sjanger i seg selv: både dans, konsert, teater – alltid veldig originalt, alltid gjenkjennelig og alltid helt unikt.

Grand Finale, Shechters nye produksjon, er en lenge etterlengtet forestilling som nå kommer til Dansens Hus på en omfattende verdensturné.

Grand Finale viser en verden i fritt fall, hvor menneskeheten gjennom surrealistiske scener og emosjoner roterer mot sitt eget endepunkt. Shechters mytiske visjon er på samme tid både komisk, ubehagelig og vakker, og fremkaller en verden som er i konflikt med seg selv, full av anarkistisk energi og voldsom komedie.

Intrikat utmeislede koreografiske mønstre og dynamisk musikk fremført live møtes i en berusende blanding av kraft og emosjon, for å fortelle en enkel historie om oss mennesker.

Hofesh Shechter er en av de ledende og mest særpregede koreografene i Storbritannia i dag.

På Dansens Hus har hans kompani Hofesh Schecter Company tidligere gjestet med storsuksessen Sun (2013), og en av sine  klassikere; Political Mother, en forestilling som har vært sterkt medvirkende til å bygge det verdensry han i dag har. I 2016 viste kompaniet sin trilogi barbarians, og nå er det klart for hans nyeste forestilling, Grand Finale som hadde urpremiere i Paris i juni 2017.

Shechter er kjent som en heftig, kraftfull og rå koreograf. Med sin bakgrunn som rockemusiker komponerer han musikken til forestillingene sine selv, og mange sammenligner dem med rockekonserter. Hans forestillinger er kalt upolerte, ritualistiske koreografier, samtidig som de gir rom for ro og refleksjon. Et puslespill av ulike møter utfolder seg og fører til underholdende, triste og sjokkerende hendelser som utfordrer våre verdier og oppfatninger av hva som er normalt.