Hva leter du etter?

HEMMELIG SEKT

Hemmelig Sekt er sammensatt av grime-legendene Vågsbygd Handy og fenomenet Son Of Light.

Hemmelig Sekt slapp i 2018 albumet «Skyggen av Skyggen», og albumet ble umiddelbart omtalt som en «instant rap-klassiker» av Dagbladets Runar Gudnasson: «Ein ny instant classic i den norske hip-hop kanonen».

Etter å ha sluppet albumet – uten forvarsel, og med null markedsføring, har Hemmelig Sekt fått en stor kult-tilhengerskare over hele landet. Idéen bak gruppen, og det harde futuristiske låtmaterialet, kommer fra tanken om at alle stadier i livet danner mennesker i sekt-liknende klikker. Det ligger i menneskets natur. Gruppemedlemmenes tilhørighet til Sørlandet (der det florerer av sekt-liknende grupperinger) gir også gruppen en autentisk dimensjon.

På tross av at skiven ikke ble sendt rundt til noen publikasjoner, ga Marius Asp (VG) albumet tittelen «Ukas Anbefalte», og Martin Bjørnersen (Klassekampen) ga albumet 5,5 stjerner i Klassekampen.

Albumet har også en helt klar sjangerløs appell, da både metal-folket, jazz-folket og de mest kommersielle anlagte blant oss løfter opp skiva som en av årets beste.  Her kan du lytte til albumet.