Hva leter du etter?

Elvelangs i fakkellys

Torsdag kveld nærmest høstjevndøgn erstattes den elektriske belysningen langs Akerselva med 4000 fakler. Publikum inviteres til en stemningsfull vandring langs elva der man opplever forskjellige kulturinnslag underveis i form av lys, dans og toner, både fra profesjonelle og amatører.

Høstjevndøgns symbolikk, knyttet til naturens syklus gjennom lys og mørke gir inspirasjon til kunstneriske tema og utfoldelse. Programinnslagene tar hensyn til elva og omgivelsene gjennom skogspartier, bakker, sletter og mer urbaniserte områder.

Turen starter i Nydalen og går langs Akerselva hele veien ned til Vaterland. På veien nedover er det seks hovedscener, blant annet hos våre naboer Nedre Foss park og Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). I Nedre Foss park blir det lur- og bukkehorn, kor, capoeira, ild- og flammekunst dans, lys og installasjoner utover kvelden. Og på KHiO blir det musikk, dans, performance, installasjoner, lysdesign, ild og flammer, kunstverksteder og lyssetting av fossen, brua og bygningene.

Og på Smelteverket i kjelleren til Mathallen kan du stoppe opp for å kikke på de flotte lysinstallasjonene i vinduene av Rachel Wolfe and Katarina Caspersen.

Vi gleder oss til en innholdsrik og stemningsfull kveld langs Akerselva!

Foto: Ole Magnus Kinapel

Plakat Elvelangs