Hva leter du etter?

Dansens hus feirer 10 år!

Dansens hus jubilerer ved å orientere seg mot framtiden. Du er invitert til et tredagers jubileumsprogram med foredrag, workshops, samtaler, bursdagsfeiring for hele familien, tilbakeblikk og clubbing. 

8. oktober 2003 kom den etterlengtede pressemeldingen fra daværende kultur-og kyrkjeminister Valgerd Svartstad Haugland. «Ei løyving på 3 mill. kroner er foreslått til Senter for Dansekunst. Midlane skal gå til etablering av ei scene for dans.» Det var jubel på det lille kontoret til Senter for Dansekunst i Tollbugata. Mange års aktiv lobbyvirksomhet og utredning falt på plass, og etter et omflakkende liv bl.a på Det Norske Teatret og Kunsthøgskolen i Oslo, åpnet Dansens Hus på Vulkan 29.februar i 2008.

Program for feiringen

26. – 28. april:

Seminar: The artist, the institution and the future of dance
Vi inviterer dansekunstnere og publikum til å samtale rundt dansens, institusjonens og det kunstneriske arbeidets fremtid. Dramaturg og kunstner Sergej Pristas, teoretiker Bojana Kunst og danser og koreograf Eleanor Bauer, kunstnere som står utenfor det norske dansefeltet er inviterte til å komme med sine innspill. Også norske institusjonsledere, koreografer, programører og dansekunstnere er inviterte til å delta i en serie panelsamtaler som vil følge opp de ulike temaene. Se detaljert program her.

28. april kl. 13.00:

Bursdagsselskap
Hele familien er invitert til å feire 10 år sammen med oss. Brillebjørn kommer og pølser og kake til alle!

28. april 21.30:

Clubbing
Velkommen til fest med DJ og dansing. Åpent for alle – gratis inngang.

VELKOMMEN!