Hva leter du etter?

Boklansering: Insektenes planet

Kom og bli med på å feire alle små og rare og livsnødvendige kryp – som nå har fått plass mellom to permer i boka mi! Det blir mini-bokbad med journalist Mina Hauge Nærland fra Aftenposten. Etter samtalen blir det boksalg og signering, og du kan mingle og kjøpe noe å drikke i baren.

Velkomstdrink og snacks fra kl 19.00. Programmet starter kl 19.30.

OM BOKA:
For hvert menneske som lever på jorden, finnes det 200 millioner insekter. Insektene er overalt – i skogen og i enga, i bekken og i parken. De lever i seks tusen meters høyde, i de dypeste grotter, i døpefonter, inne i datamaskiner og i hvalrossens nesebor. Insektene er helt annerledes skapt enn oss mennesker: De bærer skjelettet utenpå kroppen som en rustning og kan ha ører på knærne, øyne på penis og tunga under beina. Selv med en hjerne på størrelse med et sesamfrø kan de gjenkjenne ansikter. Insekter har dessuten en ufattelig forplantningsevne og tilpasningsdyktighet. Men selv om insektene er mange, går antallet dramatisk tilbake. Mens vi mennesker har blitt dobbelt så mange de siste 40 årene, viser studier at antallet insektindivider har blitt halvert på samme tid.

Uten insektene vil mennesker og dyr dø. Insektene forvandler visne planter, møkk og døde dyr til fruktbar jord. De bestøver blomster og er mat for andre dyr. De er rett og slett tannhjulene som får verden til å gå rundt.

Anne Sverdrup-Thygeson har forsket på insekter i mange år. I denne boka kan du lese om hva som fascinerer henne – og om hvorfor vi bør ta bedre vare på disse snedige skapningene.

OM FORFATTEREN:
Anne Sverdrup-Thygeson er professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet NMBU på Ås, og vitenskapelig rådgiver i NINA. Hun har doktorgrad i bevaringsbiologi og underviser i naturforvaltning og skogens biomangfold. I tillegg har hun studert historie og er opptatt av formidling, driver en blogg og er fast gjest i programmet Ekko – Abels tårn på NRK P2. Forfatterens hjemmeside: www.nmbu.no/go/annesverdrupthygeson