Hva leter du etter?

KODALINE (IR)

Det irske bande Kodaline har spilt i Oslo flere ganger tidligere – lørdag 2. desember tar de turen tilbake til Vulkan Arena! Deres svevende og fengende radiorock har blitt sammenliknet med storheter som Coldplay, Keane og Oasis.

Billetter i salg fredag 7. Juli kl. 09.00.

Vokalist Steve Garrigan og gitarist Mark Prendergast vokste begge opp i Swords utenfor Dublin, og ble som de to eneste guttene i skolekoret kjent allerede på barneskolen. Senere begynte begge å spille gitar og dette var starten på en rekke bandkonstellasjoner. Som 17-åringer gjorde de stor suksess i hjemlandet med bandet 21 Demands. Debutsingelen «Give Me A Minute» toppet de irske hit-listene i 2007, som tidenes første uten platekontrakt. I 2011 skiftet bandet navn til Kodaline.
Selv beskriver de seg som «4 lads from Dublin that play music». Stephen Garrigan, Vinny May, Jason Boland og Mark Prendergast slapp en selvtitulert EP i 2012, fulgt opp av debutalbumet «In a Perfect World”. Sistnevnte ble nominert til BBCs prestisjetunge «Sound of 2013», hvor panelet besto av musikkbransjens mest anerkjente og innflytelsesrike folk. Det var derfor knyttet store forventinger til bandets neste album «Coming Up for Air» i 2015, en plate som ble utviklet i samarbeid med produsenter som Jacknife Lee (REM, Snow Patrol, Taylor Swift) og Jim Eliot (Ellie Goulding). Kygo allierte seg også med Kodaline på hitlåta «Raging» fra 2016. Nå er gruppa aktuelle med singelen «Brother», og nytt album ventes i 2017.

Både musikkelskere og bransje har omfavnet Kodaline, noe som resulterte i Publikumsprisen under den prestisjetunge European Border Breakers Awards (EBBA). Tidligere vinnere av en EBBA-prisene inkluderer navn som Adele, The Darkness, Mumford & Sons, Lykke Li og The Raveonettes.

Bandet har spilt for utsolgt hus i Oslo før, og de leverer. Vi gleder oss til mer ny musikk og konsert på Vulkan Arena i 2017!

BILLETTER I SALG NÅ!